Bästa tipsen för en dag i skidbacken

En heldag i skidbacken brukar generera trötta ben men en lycklig själ. Hur gör man då egentligen för att få en så bra dag som möjligt? Mycket handlar om att klä sig rätt. Varken för varmt eller kallt. Det fungerar inte att frysa en hel dag och skulle man bli väldigt svettig brukar det sluta med att man blir ordentligt nerkyld när man väl står still. Börja med att kolla hur dagens väderprognos ser ut. Det är stor skillnad om temperaturen är +2 eller -15 grader.

 

Att klä sig lager på lager är en bra och viktig tumregel för långa dagar utomhus på vintern. Ofta kan det vara betydligt kallare på morgonen jämfört med mitt på dagen om solen skiner. Det gör att man lätt kan klä på eller av sig vid behov. Underställ, byxor, täckbyxor och så vidare. På en sportaffär kan man få hjälp med att hitta kläder som dessutom är i bra material för ändamålet. Materialet bör föra bort fukt så att man håller sig torr och skön i många timmar.

 

En annan viktig sak för att orka med en hel dag är att ha mat och dryck med sig. Snabba och enkla mellanmål som en frukt och varm choklad som går snabbt att få i sig. Mackor, sallad och liknande är också väldigt lätt att ha med sig. Enkelt att plocka fram vid en paus och energinivån stiger genast igen. Ta med det ni gillar och använd alltså bra kläder!