Ja, nu börjar vintern äntligen närma sig! Vinterhalvåret är här och nu kan man nästan räkna ner dagarna till årets första skidtur. Medan du planerar årets skidresa kan vi kanske inspirera dig med några roliga aktiviteter du kan ägna dig åt under hösten. Vår favorit just nu är elcykeln! Det är ett skönt sätt att ta sig omkring på och du ska inte tro på ryktena som säger att man inte får någon motion när man använder en elcykel; en ny studie visar nämligen att man får lika mycket motion med en elcykel som en vanlig cykel.

Hur kan det stämma? Det beror på att de som har en elcykel tenderar att färdas mycket längre sträckor och använda sin cykel mycket oftare än alla de som har ett gäng cyklar stående i garaget. Studien beräknade hur mycket energi personer gjorde av med i förhållande till sin kroppsmassa på veckobasis och det visade sig att de som hade en elcykel gjorde av med över 4 500 MET i veckan, i relation till de traditionella cyklisterna som låg lite lägre med 4 100 MET i veckan. MET står för metabolic equivalent of task.

Så låt inte detta hålla dig tillbaka! Elcyklar är väldigt smidiga de är minst sagt miljövänliga i jämförelse med bilar och mopeder, så det kan vara ett riktigt bra sätt att komma i form på till årets skidresa. Hitta en elcykel som passar dina behov och njut av höstens vackra färger ute på cykelbanorna i höst, så ses vi i backen lite senare!