Skidor med barn

Att åka skidor med sina barn kan vara något av det bästa som finns, men det kan också vara otroligt krävande och jobbigt. Som du säkert förstår beror det lite på barnets humör och speciellt om dina barn är små. Men när allting går som en dans är det hur härligt som helst att glida ner för skidbacken eller ta sig fram i skidspåret tillsammans. 

Om du är sugen på att göra en rolig aktivitet med ditt barn men redan har testat på att åka till leklandet och leka i ett bollhav eller åkt till en pulkabacke och åkt pulka ska du helt klart fundera på att testa på skidor nästa gång. Vilken typ av skidor som passar er bäst – längd eller utför – bestämmer ni själva. Men om barnet aldrig har stått på ett par skidor förr kan det oavsett val vara bra att börja på platt mark.

Tålamod är din bästa vän 

När du ska lära dina barn att åka skidor behövs det tålamod från din sida. Det är svårt att lära sig åka skidor – trots att du tycker att det är hur enkelt som helst. Att få in hur man ska röra på kroppen och hålla koll på sina fötter är svårt innan man har hittat det sätt som funkar för en. Det är som att hitta dragläget när du lärde dig att köra manuell bil för första gången. Så ta djupa andetag och var förberedd på att det kan ta tid att lära ditt barn åka skidor. Det är värt det när det tillslut funkar. Och kul blir det också!