Nu är äntligen sommaren slut, säger vi som längtar efter skidsäsongen. Och alldeles strax är det dags att hänga på låset till onlinebokningen av vinterns nöjen! För som alla inbitna skidåkare vet är det tidig bokning som gäller för att få tag i rätt resor vid rätt tillfälle. Dessutom finns det möjlighet till att få bra rabatter som boka tidigt-bonus.

Ett lån ger dig möjlighet att investera i bra utrustning

Att skaffa egen utrustning är ett sätt att hålla nere kostnaderna på skidsemestrarna. Hyran för utrustningen är en stor post och det tar inte många resor innan du har betalt din egen utrustning.

Bra skidutrustning kostar en slant, det är inget vi sticker under stol med. Om du behöver extra finansiering finns det flera sorters lån att välja mellan. Loanscouter är en smart site som har samlat information från flera aktörer på marknaden. De har sammanställningar över räntor och vilka villkor som gäller. Här hittar du allt du behöver veta för att göra ett bra val av långivare.

Onlinelån, eller blancolån, kräver ingen säkerhet och de har oftast en ganska kort återbetalningstid. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt för att minimera dina ränteutgifter för lånet. Det är inte bara räntan som avgör den totala kostnaden för lånet, utan både löptiden och eventuella avgifter påverkar också.

Ett lån som passar dig

Idag finns det en uppsjö av långivare att välja mellan. Det gör att det kan vara svårt att leta efter långivare och jämföra räntor och villkor på egen hand. Men just precis det jobbet har LoanScouter redan gjort åt dig. Det enda du behöver göra är att jämföra villkoren och hitta ett lån som passar dig. I jämförelselistan ser du också när lånet kommer betalas ut, vilket kan vara bra att veta i vissa fall.

När du har valt ut en långivare som passar dig och bestämt vilket belopp du behöver klickar du på Ansök Nu-knappen och hamnar då på långivarens site. Där får du fylla i en låneansökan, som behandlas och resulterar i antingen en utbetalning av pengarna du vill låna eller ett avslag. Oftast kan du redan i det här steget få se den totala kostnaden för lånet. Ibland får du också ett förhandsbesked om din ansökan kommer beviljas eller inte. Skulle du inte få din ansökan beviljad kan du förstås ansöka hos någon annan långivare istället.

Vilka villkor måste du uppfylla för att få låna pengar?

För att du ska få låna pengar måste du vara över 18 år och skriven i Sverige. Du behöver ha någon form av inkomst, som till exempel lön, studiebidrag eller andra bidrag. Det är lättast att få lån om du inte har någon kreditanmärkning sedan tidigare, men det finns långivare som ger lån även till personer med tidigare anmärkningar. Det brukar dock medföra en högre ränta på lånet.

Din nuvarande ekonomi är det som avgör dina exakta lånevillkor. En bra ekonomi ger bättre villkor. Det är lättare att få mindre lån med kort löptid beviljade.