Behöver du uppdatera skidgarderoben?
Behöver du uppdatera skidgarderoben?

Behöver du uppdatera skidgarderoben?

Behöver du uppdatera skidgarderoben?

Inför starten på skidsäsongen kan det vara klokt att se över skidgarderoben. Det kan vara svårt att komma ihåg vad du tänkte när du packade undan kläderna efter förra säsongen, så att vara ute i god tid är ett smart drag.

För en del av oss är det första steget att faktiskt hitta kläderna, eftersom de stuvades undan i en hast och vi inte riktigt minns var allt hamnade. Efter det kollar du så att allt är helt och rent. Kör det som behövs ett varv i tvättmaskinen. Nu kan du börja inventera så att du har allt som behövs.

Underställ

Vi menar att understället är det viktigaste lagret. Satsa på kvalitetskläder, Houdini Sportswear är ett svenskt märke som gör utmärkta kläder med snygg design.

Om du vill ha merinoull eller funktionsmaterial är helt och hållet upp till dig. Båda fungerar så länge de sitter skönt. Merinoull håller värmen även när det är blött, medan funktionsmaterial transporterar bort fukt och känns torrt.

Skalkläder

Nu kommer vi till det som syns i backen: skalkläderna. Eftersom skidåkning är en intensiv sport kommer du svettas ordentligt i backen. Då är det bästa att använda sig av lager på lager-principen. Av precis den anledningen vill du inte ha fodrade plagg ytterst, utan ett skal som skyddar mot vind och vatten.

Vi rekommenderar att välja ytterplagg i klara färger och alltså att undvika svart. Med mycket färg sticker du ut i backen och är lättare att hitta för resten av din familj. Skulle du mot förmodan hamna i en nödsituation syns du också bättre med mycket färg på kläderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *