Om du är sugen på att åka skidor, men kanske i lite mindre format, så är Sunne det perfekta valet för dig! Sunne är en tätort i Sunne kommun i Värmland, och du tar dig enkelt hit på E45 som passerar staden. Sunne ligger ungefär lika högt som Karlstad, så läget är perfekt för den som inte vill åka så långt.

Om du vill lyxa riktigt ordentligt under din vistelse så väljer du att boka ett rum på spa hotell i Sunne, och kan då njuta av ett riktigt härligt boende samtidigt som du har nära till allt staden har att erbjuda. För den som är det minsta intresserad av snösport är Sunne ett finfint alternativ att prova på. Det finns både en anläggning för utförsåkning, med 10 pister av varierande svårighetsgrad och mängder med längdspår.

Utförsåkningen

Ski Sunne är skidanläggningen som ligger mitt i staden. Den har generösa öppettider, varje dag mellan 09.30 och 16.00. Tisdagar och torsdagar är det även kvällsöppet mellan 18 och 21 för den som inte redan fått nog. Är ni en familj är det dessutom intressant att veta att barn med hjälm upp till 7 år åker gratis i liften.

För våghalsarna (och alla barnen, förstås) finns det en snowpark med hopp, rails och boxar där både tricks och vurpor visas upp.

Behöver du putsa upp skidåkningskunskaperna lite finns det skidskola för både stora och små. Ska ni iväg med familjen på en längre skidsemester kan det vara skönt att prova på att åka lite i förväg, så känns det säkrare och roligare.

Längdåkning

Men skidåkning är ju inte bara slalom! Att ge sig ut i längdspåren är lika härligt det! Att känna fartvinden i ansiktet samtidigt som du rör kroppen i perfekt harmoni (förhoppningsvis) är en fantastisk upplevelse. Den vackra naturen runt omkring tillför en ytterligare dimension till din åkning.

I Sunne finns det flera möjligheter till längdåkning. Precis vid Selma Spa ligger ett Sundsberg, ett område med flera längdspår av varierande svårighetsgrader. Flera är elljusbelysta och ett prepareras med konstsnö så att du alltid har minst 1,3 km att åka på.