Älskar du skidåkning och sörjer varje gång skidsemestern är slut? Vi förstår dig, helt och fullt. Om det känns så, och om du delar den känslan med resten av familjen så kanske det är dags att göra några förändringar för att försöka få in mer skidåkning i ert liv.

Vårt absolut bästa tips är att se över möjligheterna att faktiskt flytta närmare en skidbacke eller skidort. Det låter som ett oerhört stort steg, och visst, det är det. Men förutom att hjälpa dig åka mer skidor kan det också ge dig en mängd andra fördelar i livet, som i slutänden resulterar i en högre livskvalitet.

Har du eget företag kanske du kan jobba hemifrån oavsett var du bor, och komplettera med ett smart kontor i Stockholm för att träffa kunder, leverantörer och ha affärsmöten.

Bostad

Att flytta till snön innebär oftast flytta norrut. Men det behöver inte alls betyda Norrland, utan det finns skidåkning så långt söderut som runt Karlstad i Värmland. Du måste alltså inte bo ute på landet för att komma närmare skidåkning. Bostäderna i mindre orter tenderar dock att vara billigare än i storstäder, så kanske kommer du till och med bo billigare än idag.

Skolor och förskolor finns över hela Sverige, och i mindre orter är skolorna ofta mer personliga eftersom det går färre barn där.

Ytterligare en fördel med att flytta med familjen till ett nytt ställe är att det ger en möjlighet att komma ur invanda mönster, och tänka nytt. Närheten till skidåkning betyder i de flesta fall även närhet till natur, och därmed ytterligare möjligheter till nya aktiviteter med familjen. Med aktiva val kan en flytt leda till ett nytt och mer tillfredsställande liv, på en plats som ni tillsammans kan göra till er.

Jobb

Exakt var du vill bo kommer antagligen att bero på var du kommer att arbeta. Om du inte är egenföretagare och kan jobba var som helst så är just jobb en stor och viktig fråga. Men det finns arbete att hitta i nästan hela landet, även om du ibland får tänka lite utanför ramarna. Åre har vuxit till en stor egenföretagarby där det är liv och rörelse året runt, och Karlstad är en storstad med flera industrier, för att nämna några exempel.

Börja med att leta bland arbetsförmedlingens annonser om lediga jobb i de områden där du kan tänka dig att bo. Även onlinetjänster som monster och linkedIn kan vara bra att besöka.