Laga mat utomhus under vintern
Laga mat utomhus under vintern

Laga mat utomhus under vintern

Laga mat utomhus under vintern

Du ska inte känna dig begränsad av vintern och det finns mängder av aktiviteter som du kan göra under vintermånaderna. Skidåkning är till exempel en av de mer populära aktiviteterna som många uppskattar att göra. Men även vandring, skridskoåkning och bandy är populärt.

Dessutom uppskattar många att laga mat utomhus under vintern, då det ger värme och gör att du kan njuta av den friska luften utan att du behöver frysa. Med några få investeringar kan du laga mat utomhus både på ett mindre gasolkök i skidbacken eller på en stekhäll i trädgården.

Vilken typ av mat vill du tillaga?

Det finns så många möjligheter för dig som gillar att laga mat utomhus under vintern. Dessutom kommer snön att bidra med sin charm och gör både grillning och användning av gasolkök säkrare, då det inte finns någon risk för att det ska börja brinna i terrängen. Beroende på vilken typ av mat som du uppskattar kommer inköpet av saker att variera.

Vanligast är antingen grillning över öppen eld, gasolkök eller stekhällar som idag blir allt mer och mer vanligt. Framförallt då stekhällar frekvent används i bland annat Per Mobergs matlagningsprogram på TV.

Över öppen eld kan du till exempel grilla korv, men är dock aningen mer begränsad då temperaturen är svår att balansera och kräver en något mer kunnig kock för att bemästras. Gasolkök är dock väldigt lättanvänt och på detta mindre inköp kan du koka både pasta, gröt eller frystorkad mat.

Så fundera på vad du vill tillaga och gör även ett val som passar de typer av aktiviteter under vintern som du ofta utövar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *