Klubben lanserades 1998 och är en skidklubb för barn, motionärer och elitåkare. Nybro ligger i Kalmar län i Småland, och fritidsområdet heter Svartbäcksmåla. Här får du hjälp att träna upp din skidteknik, och andra viktiga saker du bör kunna till gällande skidåkning. Varje år i december ordnar klubben ett träningsläger för sina medlemmar i Idre. Det brukar vara härligt att få träna i riktig snö, och inte på rullskidor. Om det är tillräckligt med kyla i slutet av december kan konstsnöspåret användas. I bästa fall kan du åka här till mars. Det är Nybro Ski som ansvarar för att skidspåren, omklädningsrummen, värmestugan och vallaboden sköts om. Eftersom det är en ideell förening, är det medlemmarna i klubben som tar hand om detta.

Skidspår i Svartbäcksmåla

Här hittar du skidspår i flera olika längder.

  • Det gamla elljusspåret har en röd markering och sträckan är 2,5 km.
  • I slutet av det gamla elljusspåret finns det en extra sträcka i slutet av spåret. Fortsätter du in där blir det 2,8 km i elljus.
  • Det nya elljusspåret som anordnades 2006 är 4,5 km långt. Spåret är tämligen kuperat och det är ovanligt i dessa trakter.
  • Följer du den gula markeringen hittar du den så kallade halvmilen – 5 km. En lättåkt sträcka.
  • Det spår som är markerat med svart är även det en så kallad halvmil på 5 km. Detta spår är kuperad med kluriga backar och är det svåraste spåret, rent tekniskt.
  • Det spår som är markerat med grönt är på 10 km – milspåret.

Medlem

Att bli medlem är enkelt, du betalar in den medlemsavgift som är aktuell. Sätter in pengarna på klubbens postgiro och märker med ”Medlemsavgift” Även namn, adress, hela ditt personnummer, emejl-adress och mobilnummer måste tas med. Om ni är en hel familj som ska bli medlemmar är det viktigt att uppge allas personnummer. Är du över 20 år och har eget boende måste du betala eget medlemskap.