Stensätra skidklubb ligger i Sandviken, Gävleborgs län. Klubben startade redan 1 juni 1968, så det är en gammal och beprövad skidklubb som än i dag är mycket populär. För att bli medlem, sätter du in den gällande medlemsavgiften på klubbens bankgirokonto. Där fyller du även i namn, adress och fullständigt personnummer. Efter att du fått en bekräftelse på att din betalning blivit registrerad, kan du börja träna och delta i de aktiviteter klubben anordnar.

Försäsong

Under 2019 börjar försäsongen under vecka 42, och då tränas styrka, spänst, kondition, balans och koordination inför vintersäsongens skidåkning i Sätraskolans gymnastiksal.

Elljusspåret

För att du ska kunna åka skidor säkert i elljusspåret, är det viktigt att vissa regler följs under hela året. Under sommartid är till exempel motorfordon helt förbjudna i spåret. Du som rastar din hund måste han den kopplad och givetvis ta upp efter hunden när den uträttar sina behov. Även ridning är förbjudet, hästar är tunga djur och deras hovar gör stora hål i spåren.

Under vintertid är det bara skidåkning som är tillåtet i elljusspåret. Hundar får över huvudtaget inte vistas i spåret då. Det finns andra spår för dig som vill ha med hunden när du åker skidor. Det är heller inte tillåtet att gå i spåret under vintern, och det beror på att de förstör spåret. Det säger sig självt att vinterkängor gör stora och fula märken efter sig, som tar tid att ordna till. När det gäller skoteråkning är det förstås bara tillåtet när spåret ska prepareras. Den belysning som finns i elljusspåret tänds så fort det börjar skymma och sedan släcks det automatiskt klockan 22.00. Det finns dock en knapp som sitter på den norra gaveln av klubbstugan. Med den kan du tända belysningen om du vill åka skidor under andra tider än när belysningen normalt är tänt.