Om du befinner dig i Västeråsområdet bara måste du kolla in Rocklunda-området, som är ett av Skandinaviens största sammansatta idrottsområden. Där kan du underhålla dig med roliga aktiviteter från tidig morgon till sen kväll, både inomhus och utomhus. Spela tennis, hockey, gå på Friskis & Svettis, häng med på en innebandymatch i nybyggda Mälarenergi Arena, cykla, spring eller promenera i Rocklundaskogen.

På Rocklunda kan du välja mellan spår som är 1,2 km, 2,5 km, 5 km, 10 km och 15 km långa. Om du behöver belysning ska du undvika den som är 15 km lång, men resten är upplysta och belysningen slås på klockan 6 på morgonen och står på tills solen går upp, sedan slås den på igen när det blir mörkt fram till klockan 11 på kvällen. Där är det ingen som sitter och grillar.

Testa en av MTB-lederna med din mountainbike i fyra olika svårighetsgrader och cykla loss för allt du är värd! Det går också att åka skridskor och längdskidor och det finns även ett konstsnöspåret som man får betala för, men resten är kostnadsfritt.

Har du en draghund du vill motionera? Då finns det även ett konstsnöspår som är öppet för skidåkare med draghund på torsdagar efter klockan 20.30 och på söndagar efter klockan 20.00. Eller träna dina egna muskler på Rocklundas utegym eller i hinderbanan i Rocklundaskogen. Hinderbana har 10 hinder och finns längs med en slinga på cirka 2 km i Rocklundaskogen. Du kan starta vid utegymmet på Rocklunda eller vid parkeringen innan Villa Utsikten. Lycka till!