Om du bor i de södra delarna av Sverige är det en bit att åka för att komma till de största skidorterna. För att slippa sträckköra kan du passa på att boka in några dagar i Stockholm på vägen upp. Med en plats på en smart coworking i Stockholm kan du jobba fast du inte sitter på ditt vanliga kontor. Även mötesrum och videokonferensutrustning finns här.

Men allt jobb i Stockholm behöver inte vara kontorsjobb. Boka in kundmöten eller träffa leverantörer som befinner sig i området. Även kontakter som inte är i Stockholm varje dag brukar kunna tänka sig att åka dit för ett möte om du bjuder in dem.

Skansens julmarknad

När du ändå är i Stockholm och det är december måste du passa på att besöka en julmarknad! Den bästa största av dem är Skansens julmarknad. Hela Skansen är pyntat för jul och förberedelser inför högtiden pågår i alla husen i stadskvarteren.

Här kan du få veta mer om hur man har firat jul under 1800- och 1900-talet. I gårdarna visas julpynt, julbord, mat och hantverk från olika årtionden, och på ett visuellt sätt får du dig svensk historia till livs.

På själva julmarknaden som är öppen på helgerna finns det över 70 bodar där du kan köpa allt som hör julen till – ost, korv, skinka, julgodis, pepparkakor och julpynt, halmslöjd, stickade vantar och sockor, för att nämna en del av utbudet.

Julmarknad i Gamla Stan

Den äldsta julmarknaden i Stockholm, och faktiskt i hela Sverige, är julmarknaden i Gamla Stan. År 1837 hölls den första julmarknaden här, och sedan dess har det varit en årlig tradition. 1907-1914 hade den dock ett uppehåll, men återkom alltså.

Inte minst är det en genuin känsla att strosa bland bodarna och husen i Gamla Stan. Det är nästan så man förväntar sig att stöta ihop med August Strindberg eller Hjalmar Branting.

Här hittar du 41 bodar som säljer alla tillbehör som gör julen till den bästa högtiden. Det är skinka och korv, ost och pepparkakor, sockervadd, hantverk och keramik. Har du plats i packningen går det att köpa unika klappar och handgjort pynt här.