Nu lackar det mot jul, och den bästa tiden på året kliver närmare med stora steg. Vad vi pratar om? Skidsäsongen, såklart! Det finns ju inget härligare än att susa fram i ett vintervitt landskap, med fartvinden i ansiktet och kroppen på helspänn.

Fast vi erkänner, vi gillar julen också. Dels för att det är en ledighet då man kan åka skidor, och dels för att det är en härlig högtid som vi firar med släkt och familj. Fast mitt i det mysiga finns ju förstås lite stress också. Julklapparna. Vad skulle mottagarna bli glada av att få? För att lätta din stress tipsar vi om lite olika julklappar här nedanför. De flesta passar den som gillar att åka skidor, men en del funkar även om skidåkning inte är det största intresset.

Klappar för skidåkning

Skidor, pjäxor och skidställ är väldigt personligt och måste både provas ut och väljas av den som ska använda det. Så här blir vårt tips att låta bli att köpa det om du inte har fått exakta instruktioner om tillverkare, modell och storlek.

Däremot finns det en del kringutrustning som du kan slå in om du vill ge något skidrelaterat. Underställ kan man nästan inte få för mycket av, och det finns massor med roliga och snygga underställ att välja mellan idag. Detsamma gäller för skidstrumpor.

En buff eller halsduk för att värma hals och nacke är också bra presenter. Även skidglasögon kan fungera, men då är vårt knep att köpa exakt samma modell som mottagaren redan har, fast med en annan lins.

Andra klappar till skidåkare

Skidåkare har ju oftast ett liv utanför skidbacken också. Klappar som relaterar till det kan vara

  • Coola filmaffischer från favoritfilmerna som man kan rama in och hänga upp på väggen.
  • En prenumeration på ett magasin om något han eller hon gillar.
  • Snygga träningskläder, för det finns ju alltid en försäsong.
  • En häftig mössa. Den kan användas vid skidbacken, men också till vardags när det är kallt.
  • Ljudboksprenumeration. Det här kan tyckas lite knasigt, men skidåkare tillbringar ofta en hel del tid i bil eller buss för att ta sig till och från skidbacken. Då är det perfekt med en ljudbokstjänst, och du slipper välja en bok.