Detta händer med skidbackarna under sommaren
Detta händer med skidbackarna under sommaren

Detta händer med skidbackarna under sommaren

Detta händer med skidbackarna under sommaren

Trots att det inte är många som upplever det som så så finns det allt några månader i Sverige som består av varmt väder och soliga dagar. Under dagar finns det inte så myckets om passar bättre än att starta igång någon av sina weber grillar, duka upp ett bord i trädgården och njuta av god mat och dryck tillsammans med vännerna. Under dessa månaderna kan man med gott samvete lägga vinterjackan i källaren eller förrådet och låta den bli lite dammig inför nästa säsong.

Något som däremot inte är lika självklart för alla sol- och varmvärdersdyrkare är frågan om vad som egentligen händer med alla skidspår och backar under sommarmånaderna då snön inte kan ligga kvar på marken? Det är först nu under de senaste åren som många skidanläggningar börjar använda sina backar även på sommaren.

Längdskidspåret blir till löparspår

Många längdskidspår använder sig av konstsnö när den vanliga snön inte räcker till. Men när det är för varmt för att konstsnön ska ligga kvar på marken förvandlas många skidspår till löparspår eller vandringsleder. Det är vanligt att skidspåren från första början läggs längs med befintliga löparspår.

Skidbacken blir cykelbana

Det är vanligt att skidanläggningar gör om slalombackarna till backar för cykling eller vandring. Istället för att åka skidor i backen kan man under sommaren cykla. Skidbackar har visat sig vara väldigt bra för mountainbike-åkning och för den som vill ta sig än en tuff vandring. För det är oftast inte lätt match att ta sig upp för backen, åtminstone inte när man väl är på väg upp.

Fjällstugor blir till sommarstugor

Många av de fjällstugor som hyrs ut under vintermånaderna hyrs även ut under de varmare månaderna. Man kan säga att fjällstugan blir som en sommarstuga, vilket ju är så smart för de som vill besöka fjällen under sommaren och då måste ha någonstans att bo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *