Vi spenderar allt mer och mer tid inomhus och framförallt under årets kallare månader, sitter vi mer än gärna inomhus istället för att njuta av de timmar på dygnet då solen faktiskt är framme och du kan stärka kroppen med vitamin d. Denna vitamin är viktig för att bevara en god hälsa och även fast det kan intas i form av kosttillskott, kan du även få vitamin d på ett naturligt sätt från solen.

Desto varmare väder och ju mer sol som är framme, desto mer vitaminer absorberas. Om du har ett underskott av vitamin d, kan det därför vara en bra ide att komplettera med ett passande kosttillskott. Men det är inte bara intaget av d vitamin som är en stor hälsofördel med skidåkning, utöver detta ger skidåkning dig även flera andra fördelar.

Stärker flera muskelgrupper 

Både längdskidor och alpin åkning är ganska krävande och stärker samtliga av kroppens större muskelgrupper, samtidigt som du även förbättrar din kondition. När du åker skidor använder du hela kroppen och både armar, ben och rygg arbetar flitigt, vilket därmed gör skidåkning till en väldigt varierande träning.

Skidåkning kan dock vara påfrestande för dina knän och leder, så åk försiktigt och om du redan har problem med dina leder är alpin eller utförsåkning kanske inte det allra bästa valet. Längdskidåkning är mer skonsam och bygger upp dina muskler sakta men säkert, för att ge en mer stabil grund. Du kan med längdskidåkning även ha mer kontroll över underlaget och kan själv bestämma hur långt du vill åka och även anpassa träningspasset efter din fysiska form.