Skidorter att besöka i Sverige
Skidorter att besöka i Sverige

Skidorter att besöka i Sverige

Skidorter att besöka i Sverige

Att hitta en fantastisk skidort i Sverige är inte svårt. Under årets kallare månader finns det flera populära orter som är väldigt välbesökta av skidsugna individer. Man behöver därför inte åka utomlands för att kunna få en riktigt härlig skidkänsla och många dagar ute i backen.

Runt omkring skidorterna, finns det garanterat också minst en sevärdhet som du kommer att uppskatta och som passar bra för de dagar där du vill vila benen lite.

Skidorter i Lappland

Lappland bjuder på ett fantastiskt landskap och för skidåkare är denna del av Sverige oftast en självklarhet. Det är framförallt fyra olika skidorter som är mer omtalade, vilket är skidbackarna i Kiruna, som passar dig som gillar att åka utför. Passar samtliga personer och även barnfamiljer, då backarna ligger väldigt nära stadskärnan. Utöver detta är Abisko även ett väldigt populärt resmål, då framförall för skidåkare som gillar att åka offpist. Ett mer krävande landskap som är både utmanande och underhållande.

Björkliden är också ett väldigt populärt resmål och ett populärt val för familjer, som letar efter ett varierat utbud av backar i olika nivåer. Vill du åka så långt norr i Sverige som du kan, hittar du även ett av Sveriges skidmetropol, Riksgränsen. Passar dig som gillar en lite mer avancerad och extrem form av skidåkning.

Skidsemester i Åre

När man tänker på populära skidorter i Sverige, kommer troligtvis Åre att vara ett av de ställen som kommer först på tal. Åre är perfekt för dig som åker med jobbet, familjen eller tillsammans med vännerna och vill ha en paket upplevelse som erbjuder både fantastiska backar och bra after-ski.

Så innan du bokar din nästa skidsemester, kolla på de skidorter i Sverige som ligger i närheten och du kan därför få en behaglig upplevelse och mer tid i backen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *