Om man inte tar med sig matsäck till fjällen kan det bli väldigt dyrt med luncherna under skidsemestern, eftersom det kan förekomma ganska saftiga priser på restaurangerna i backarna. Visst vill man gärna få i sig lite varm mat när man är ute och åker skidor en hel dag och det är också ett perfekt tillfälle att unna sig både socker och fett och kolhydrater i ordentliga mängder eftersom man bränner så otroligt mycket kalorier när man åker skidor. Om man inte får i sig tillräckligt med energi uppe i backen kan man få huvudvärk, bli trött och svag. Men vad ska man då packa i matsäcken?

Det ska alltså vara enkelt, varmt, gott och fullt av energi. Eftersom värmen är så viktig kan man vara lite kreativ med termosen och fylla den med soppa, gryta eller till och med varmkorv i hett vatten. Det fungerar som ett perfekt komplement till mackor med härliga matiga pålägg, som tjocka ostskivor, ägg, räksallad och skinksallad. Om man vill undvika att det blir kladdigt kan man hoppa över rörorna och köra på ost och kallskuret istället. Med gårdagens rester kan man göra ännu matigare mackor, som baguette med köttbullar, eller kycklingstrimlor till exempel.

Kom ihåg att packa ner något sött och dekadent också, för det förtjänar man när man är ute och rör på sig hela dagen. Kexchoklad och Snickers är en stor favorit när det gäller godis, men bullar och kakor av alla slag är också välkomna i matsäcken. Sedan är kaffe, svart te eller varm choklad perfekt som pricken över i:et.