2020 har varit ett ovanligt år för oss alla och för vissa har det varit ganska tufft ekonomiskt. Därför har vi gjort en lista med några tips för hur du kan få till en billigare skidsemester detta år. Först och främst är det bäst att undvika högsäsongens veckor, eftersom det kostar signifikant mycket mer att hyra en stuga i Åre under sportveckan eller påsklovsveckan. Istället kan man välja en annan vecka om det går att få till för hela familjen, eller planera in två helger istället för en veckas semester.

När det närmar sig skidresan brukar det bli ganska många nya inköp. Barnen har vuxit ur både kläder och utrustning och trenderna kommer och går, men här kan pengarna verkligen springa iväg. Köp begagnat eller låna utrustning istället eller se om ni har något där hemma som ni kan ge i utbyte för en snowboard, t.ex. en elmoped. Om man hyr skidor i backen kan man dessutom lita på att de är i väldigt gott skick, nyvallade och kontrollerade av experter.

Medan Norge är ett underbart land för vinterns alla härliga sporter, är det dessvärre ett dyrt land att semestra i. Ni kan tjäna en hel del pengar på att hålla er inom landets gränser, och ännu bättre, välj ett ställe som inte ligger så långt bort från hemmet för att spara in på både tid och pengar. Sist men inte minst kan man spara så mycket på att gå ner lite i krav vad det gäller boendet eller planera resan tillsammans med en annan familj för att dra ner avsevärt på alla kostnader.