Tips på saker att göra när det inte finns någon snö
Tips på saker att göra när det inte finns någon snö

Tips på saker att göra när det inte finns någon snö

Tips på saker att göra när det inte finns någon snö

Om du gillar att åka ner för en skidbacke på ett par skidor eller en snowboard så är snö ett måste för att det ska bli en behaglig väg neråt. Dock är det inte alltid som det finns snö i backarna. Om du har någorlunda bra fantasi behöver du inte vara ledsen för det. Det finns ju massa andra saker som du kan göra som ger samma känsla som du får när du åker ner för backen på ett par skidor. Många backar kan man cykla ner för när det inte finns någon snö, eller springa upp för. Om du vill göra något nytt och bryta mönster kan du med andra ord ta dig upp för berget istället för ner för det.

Bestiga berg

Istället för att ta dig ner för backen kan du testa att ta dig upp för den. Du kan göra det antingen genom att vandra, springa, åka bil eller klättra. Att klättra ger ofta en större adrenalinkick och därför är det oftast det många väljer. Om du ska klättra måste du ha kunskapen som behövs så att du inte skadar dig eller någon annan. Du behöver även ha rätt klätterkläder och utrustning.

Om du inte har erfarenhet av att klättra så ska du inte testa det uppför ett berg det första du gör. Du behöver träna på klättring tillsammans med utbildade personer och sen kan du testa att ta en kurs i bergsklättring. För det är en helt annan sak att klättra upp för en konstgjord klättervägg än att klättra uppför ett berg. Säkerheten först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *