Skidanläggningen ligger norr om Ulricehamn, i Västra Götaland. Här finns sju liftar, och alla är så kallade släpliftar. Fallhöjden är 140 meter och av de sex pisterna som finns, är tre större och har en längd på 500 meter. Av dessa är två klassificerade som blåa, och två som röda. Ulricehamn Skicenter är kategoriserad som den näst bästa anläggningen i Götaland, efter Isabergs anläggning.

Eftersom skicentret har moderna och effektiva snösystem, och även många olika snökanoner kan de hålla öppet längre än en vanlig vintersäsong.

Hur skicentret är uppbyggt

Ulricehamn Skicenter är barnvänligt och skidskolebacken med dess lift, ligger vid barnområdet. Lutningen är jämnare och det är lättare för barn att lära sig åka nedförsåkning här. Skidskolan som finns, kan med stor sannolikhet utbilda framtida skidåkare. Till skidskolan är alla välkomna, nybörjare kan behöva lära sig allt om skidåkning från början. De som redan är avancerade åkare kanske vill träna på sin teknik, och det måste dessa åkare också få göra. Givetvis är både vuxna och barn välkomna till skidskolan och lära sig utförsåkning eller snowboardåkning.

Det är sällan långa köer på Ulricehamn Skicenter, och här kan du hyra ny utrustning. Vid uthyrningsdiskarna kan du också köpa skidpass, boka tid och betala för att utnyttja skidskolan. Du vänder dig även hit om du behöver service för din skidutrustning.

Restaurangen som finns här är ganska nyss uppfräschad och tillbyggd, och den har vackra panoramafönster från golv till tak. Det gör att du har en vacker utsikt över anläggningen och över Ulricehamn stad. Du kan välja mellan en fika, eller en ordentlig lunch. Det finns alltid vegetariska rätter om du föredrar det. Har du med dig egen matsäck, är du välkommen att inta den på restaurangen, som ses som en samlingsplats.

Kontakt och öppettider

Du kontaktar Ulricehamn Skicenter via telefon under vardagar 09.00-17.00 och helger 09.00-16.00. I skrivande stund är inte öppettiderna för 2019 uppdaterade, men de brukar öppna under vecka 52.