Äntligen säsongsplanering!
Äntligen säsongsplanering!

Äntligen säsongsplanering!

Äntligen säsongsplanering!

Augusti betyder sensommar, kräftkalas och mjuka mörka sommarkvällar. Fast för oss skidåkare betyder det förstås framför allt säsongsplanering och en härlig känsla av att skidåkningen kommer sakta smygande närmare.

I år blir planeringen klurigare än vanligt, eftersom vi inte kan veta långt i förväg vilka länder och orter som kommer vara öppna för turister och skidåkare. Men det gör också att planeringen blir både viktigare än tidigare år och i någon mening roligare eftersom vi kommer behöva ta fram alternativ till våra förstahandsval.

Vad ska planeras?

Ett bra sätt att få en första planering gjord är att utgå från din budget och vilka veckor som är möjliga att vara ledig från jobb och skolor. Med det i bakfickan är det dags att börja se över vilka alternativ som finns.

Hur ska man planera?

Det kan vara bra att förbereda själva planeringen lite, speciellt om det är barn och ungdomar med i bilden. Läs på online om olika orter, arrangörer och vilka typer av åkning som erbjuds. När du har ett hum är det bara att samla de övriga skidåkarna runt ett sänkbart bord och börja prata om vilka önskemål som finns.

Vad ska man tänka på?

Det viktigaste med en skidresa är att alla som är med trivs och har kul. Det betyder olika saker för olika personer. En del tycker det är viktigt att bo i en mysig stuga tillsammans, andra vill hellre bo på hotell.

När det gäller själva skidåkningen är det ett absolut måste att se till att det finns åkning som passar de svagaste i gruppen. En nybörjare får ingen bra upplevelse om alla backarna är alldeles för svåra och omöjliga att lära sig åka i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *