Skidor + sportlov = sant
Skidor + sportlov = sant

Skidor + sportlov = sant

Skidor + sportlov = sant

Varje år åker miljontals människor till skidorter under sportlovet för att få en chans att åka i backen. Oavsett om du är en erfaren skidåkare, eller snowboardåkare, eller nybörjare finns det många spännande möjligheter att utforska naturen samtidigt som du får lite motion och har massor av kul.

De mest populära skidresmålen i Europa är bland annat Frankrike, Schweiz, Österrike, Italien och Skottland. Men för att hitta bra backar behöver du inte åka utomlands – backarna i Sverige är minst lika bra. Åre, Sälen och Vemdalen är några av alla populära semesterorter.

Åre under sportlovet

Åre är det perfekta resmålet för en skid- eller snowboardsemester. Med mer än 100 mil preparerade spår, över 80 liftar och många andra aktiviteter som hundspann, snöskoteråkning, isklättring och skärmflygning finns det gott om alternativ att välja mellan.

Åre är också hemvist för Sveriges största skidområde för utförsåkning. Området har något för alla – oavsett om du letar efter terrängparker, utmanande svarta nedfarter eller mjuka gröna backar. Det finns till och med möjligheter till nattskidåkning och längdskidåkning under vintermånaderna.

Om skidåkning och snowboarding inte är din grej finns det fortfarande mycket att göra i Åre under sportlovet. Från shopping och restauranger till sightseeing och upptäcktsfärder – du kan hitta något som passar alla. Åres gågator är fyllda av restauranger och kaféer som erbjuder god mat och dryck medan stadens många butiker erbjuder allt från souvenirer till skidutrustning. För att hitta mer saker att göra i Åre under sportlovet kan du googla Sportlov Åre och du kommer få massor med träffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *