Genom att föra fram olika perspektiv i en blogg kan man visa för läsaren att det är möjligt att variera skidåkningen så att den ständigt känns aktuell och framför allt spännande. Det är det som är själva essensen av sport, man förlorar intresset om inga nya atleter eller sätt att anta utmaningar dyker upp.

Konkurrens

Bloggar har idag en konkurrens med Instagram, Facebook med mera. Det är idag helt självklart för en så respekterad organisation som Svenska Skidförbundet med tillhörande landslag. Ibland får man som åskådare följa med bakom kulisserna och se hur landslaget förbereder sig inför tävling och vad de spenderar sin lediga tid på.

Kan bloggar följa upp det här mönstret med att själva erbjuda inblickar som är spännande för en utomstående att ta del av? Det bör vara målet för skidbloggar som denna.

Vad gör skidåkning så pass populärt?

På Ingemar Stenmarks tid stannade Sverige bokstavligt talat upp när han tävlade. I klassrummen sköts tv-apparater in från förrådet och på arbetsplatser fikade man medan man såg på teven. I just de nordiska länderna (utom möjligen Danmark) är skidåkning en naturlig företeelse. Redan på Gustav Vasas tid var skidor nödvändigt för att ta sig fram på de oplogade vägarna. Idag är dock skidåkning mer att betrakta som en aktivitet man gör för nöjes skull, men det förtar inte det faktum att många har starka band med skidåkningen, inte minst hos den äldre generationen.

Hur blir man en bra skidåkare?

De flesta professionella skidåkare kommer från Norrland, där tillgången på snö är stor och det är under 0 grader Celsius för det mesta under vinterhalvåret. Det finns 17 skidgymnasium i Sverige varav det i Uppsala är ett av Sveriges sydligaste skidgymnasier. Som med allt annat är det viktigt att träna varje dag för att bli proffs. Längdskidåkare behöver en mycket god kondition för att klara av tävlingarna med bravur, därför är det många fyspass inplanerade i schemat.