Även om det inte är skidåkning så är det ändå väl värt att göra ett besök i Lappland under sommaren. För har du inte upplevt midnattssolen har du missat en av Sveriges unika upplevelser. Så hyr stuga i Jukkasjärvi och låt ljuset och vildmarken guida dig till en fantastisk semester. Men glöm inte att packa ner en sovmask!

Norrlands natur

Sommaren är den perfekta årstiden att verkligen insupa all den enorma skönhet som den norrländska naturen har att erbjuda. Bada i Torneälven eller bestig bergen i närheten av Jukkasjärvi och njut av den fantastiska panoramautsikten från toppen.

Det finns mängder med vandringsleder som du lätt når från boendet. Om du föredrar dagsturer eller en längre led med övernattning i naturen är helt och hållet upp till dig.

Vattenaktiviteter i Torne älv

För den fiskeintresserade är förstås närheten till Torne Älv ett stort plus. Du kan köpa fiskekort på plats, och även hyra utrustning om du inte tar med din egen.

Vill du hellre uppleva älven från ytan kan du hyra en kanot eller en SUP-bräda. Att sakta glida fram nästan ljudlöst genom den vilda naturen är en nästan magisk känsla, och det är lätt att känna sig som en del av naturen just precis då.

Basturitual

Ta chansen att prova på en norrländsk basturitual. Det är som en föregångare till dagens spa, bara mer ursprungligt. Boka bastun som rymmer upp till 6 personer i förväg, och känn hur du blir ren och avslappnad och hur kontrasterna mellan kallt och varmt ger dig en energikick.